Největší tuzemští producenti potravin se spojili v Iniciativu producentů. Chtějí, aby stát bránil dovozu údajně nekvalitních potravin a naopak razantně podporoval odbyt domácí produkce. K iniciativě připojilo už 600 podniků s celkovým obratem přes sto miliard korun. Skupina své návrhy hodlá prosazovat prostřednictvím Agrární komory ČR.
- Agrární komora ČR
- APIC-AK
- Asociace soukromých zemědělců
- Český statistický úřad
- Evropská unie
- Min. pro místní rozvoj
- Min. zemědělství
- Min. životního prostředí
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Registr poradců Mze
- Sbírka zákonů
- Státní správa
- Státní zem. interv. fond
- ÚHÚL
- Vláda ČR
- Zemědělský svaz
- Zlínský kraj
- 12. září 2017:
Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč
Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých ... více - 31. červenec 2017:
Zpráva SVS k výskytu moru prasat k 31.7.
"Počet nalezených uhynulých divokých prasat ve Zlínské ... více - 13. červen 2017:
SZIF přijal přes 30 tisíc Jednotných žádostí 2017
Státní zemědělský intervenční fond přináší s ... více
Největší tuzemští producenti potravin se spojili v Iniciativu producentů. Chtějí, aby stát bránil dovozu údajně nekvalitních potravin a naopak razantně podporoval odbyt domácí produkce. K iniciativě připojilo už 600 podniků s celkovým obratem přes sto miliard korun. Skupina své návrhy hodlá prosazovat prostřednictvím Agrární komory ČR.
Naprostá většina spotřebitelů v ČR chce nakupovat kvalitní místní potraviny, 86 procent dotazovaných vítá vznik značky Regionální potravina. Vyplynulo to z aktuálního průzkumu ministerstva zemědělství, do kterého se na agrosalonu Země živitelka zapojilo více než 1100 lidí.
Ministerstvo zemědělství ČR, Potravinářská komora ČR ve spolupráci s Okresní agrární komorou pro okres Zlín vyhlásili soutěž o „Regionální potravinu Zlínského kraje“.
Okresní agrární komora pro okres Zlín vyhlašuje soutěž o nejlepší regionální potravinářský výrobek Zlínského kraje
Několik praktických rad, které Vám pomohou vybrat a zakoupit to správné hovězí maso. Poradíme vám, jak si ověřit původ zakupeného masa, jak maso vybrat, jak zjistit jestli je maso z býka či krávy či jak se orientovat v číselných údajích na balíčku masa.
Marketingový výbor, který vznikl při Agrární komoře ČR, zaznamenal první úspěch. Evropská komise mu v minulém týdnu oznámila schválení tříletého projektu, pracovně nazvaného Bílé plus. Na propagaci mléka a mléčných výrobků se tak může čerpat devět milionů korun.
Na Stálém výboru pro zeměpisná označení a označení původu projednán návrh nařízení Evropské komise o zapsání názvu “Olomoucké tvarůžky“ do Rejstříku chráněných označení původu a chráněných zeměpisných označení. Členské státy jednoznačně podpořily návrh Evropské komise na zápis českého označení.
Ceny potravin a nealkoholických nápojů v Česku byly loni výrazně pod průměrem Evropské unie. Podle údajů Evropského statistického úřadu (Eurostat) představovaly 75 procent průměru EU, což je páté nejnižší číslo v rámci 27členného bloku.
Ve dnech 18. – 20. června 2010 proběhl v Podkarpatském vojvodství ve městě Rzeszów, se kterým má Zlínský kraj uzavřenou dohodu o spolupráci, potravinářský veletrh Ekogala 2010.
Na otázku, zda je kvalitní český chléb, mohou nejlépe odpovědět jeho konzumenti. Tou nejobjektivnější metodu hodnocení je v této souvislosti spotřebitelské šetření.