- Agrární komora ČR
- APIC-AK
- Asociace soukromých zemědělců
- Český statistický úřad
- Evropská unie
- Min. pro místní rozvoj
- Min. zemědělství
- Min. životního prostředí
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Registr poradců Mze
- Sbírka zákonů
- Státní správa
- Státní zem. interv. fond
- ÚHÚL
- Vláda ČR
- Zemědělský svaz
- Zlínský kraj
- 12. září 2017:
Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč
Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých ... více - 31. červenec 2017:
Zpráva SVS k výskytu moru prasat k 31.7.
"Počet nalezených uhynulých divokých prasat ve Zlínské ... více - 13. červen 2017:
SZIF přijal přes 30 tisíc Jednotných žádostí 2017
Státní zemědělský intervenční fond přináší s ... více
SEMINÁŘ BIO V REGIONU ZLÍNSKÉHO KRAJE
V úvodu semináře představí Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) rozsah a dostupnost bioprodukce ve Zlínském kraji. Pravidla zpracování bioproduktů přímo na farmě a prodeje ze dvora přiblíží Ivan Hrbek (Svaz faremních zpracovatelů). Těšit se můžete na prezentace ekosedláků, kteří ve Zlínském kraji vyrábí potraviny přímo na farmách - pozvání přijali Miroslav Horut (minimlékárna Rožnov pod Radhoštěm), Tomáš Ondruch (ovčí farma ve Valašské Bystřici) a Ludmila Mužikovská za AGROFYTO spol. s r. o. (dodavatel biomléka a bio hovězího masa). Přínosy a úskalí zpracování českého biomléka přiblíží Jana Novotná (Mlékárna Valašské Meziříčí). Milan Berka (KEZ o.p.s.) posluchačům vysvětlí pravidla certifikace a značení biopotravin a seminář uzavře Milan Drgáč (PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců) a Renata Vaculíková (IS Kopanice) prezentací aktivit v kraji a pozvánkou na ekozemědělské akce v roce 2017.
Pro účastníky semináře bude připravena ochutnávka biopotravin z regionu včetně čerstvého sýru, který vyrobí z biomléka před vlastním seminářem vybraní studenti zemědělské školy pod odborným vedením Ivana Hrbka.
Pozvánka | |
Zdravá škola |