- Agrární komora ČR
- APIC-AK
- Asociace soukromých zemědělců
- Český statistický úřad
- Evropská unie
- Min. pro místní rozvoj
- Min. zemědělství
- Min. životního prostředí
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Registr poradců Mze
- Sbírka zákonů
- Státní správa
- Státní zem. interv. fond
- ÚHÚL
- Vláda ČR
- Zemědělský svaz
- Zlínský kraj
- 12. září 2017:
Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč
Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých ... více - 31. červenec 2017:
Zpráva SVS k výskytu moru prasat k 31.7.
"Počet nalezených uhynulých divokých prasat ve Zlínské ... více - 13. červen 2017:
SZIF přijal přes 30 tisíc Jednotných žádostí 2017
Státní zemědělský intervenční fond přináší s ... více
Česká republika chce pozměnit podobu cukerné reformy
Česká republika nesouhlasí s podobou cukerné reformy v rámci EU. Vyplývá to ze stanoviska, které na dnešním zasedání Rady pro zemědělství a rybolov přednesl ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič.
Brusel 16.7. 2007
V současnosti probíhá politická debata nad konečnou podobou této reformy. Podle české strany je zde patrná motivace pěstitelů, aby ukončovali produkci za dotaci a tím donutili ukončit činnost i cukrovar. Ukončování činnosti hrozí zejména novým členským státům mezi které patří i ČR a to díky absenci silné vazby mezi výrobci cukru a pěstiteli řepky, která je ve starších členských zemích běžná.
„Pro naše stanovisko máme podporu všech zúčastněných subjektů,“ uvedl po dnešním jednání ministr Gandalovič. Celý návrh reformy byl podle jeho slov diskutován se svazy cukrovarníků a odbornou veřejností. Ministerstvo zemědělství zorganizovalo minulý měsíc v Bruselu seminář, na kterém vysvětlilo zástupcům komise své stanovisko a národní specifika.
„Neříkáme tímto, že chceme reformu zastavit, jsme si vědomi její nezbytnosti“ řekl ministr Gandalovič. „Je nutné provést v ní řadu změn, a potom pro nás bude přijatelná,“ dodal s tím, že reforma musí být vyvážená a její dopad musí být stejný na všechny země EU.
Zdroj: Ministerstvo zemědělství