Odkazy
- Agrární komora ČR
- APIC-AK
- Asociace soukromých zemědělců
- Český statistický úřad
- Evropská unie
- Min. pro místní rozvoj
- Min. zemědělství
- Min. životního prostředí
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Registr poradců Mze
- Sbírka zákonů
- Státní správa
- Státní zem. interv. fond
- ÚHÚL
- Vláda ČR
- Zemědělský svaz
- Zlínský kraj
Aktuality
- 12. září 2017:
Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč
Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých ... více - 31. červenec 2017:
Zpráva SVS k výskytu moru prasat k 31.7.
"Počet nalezených uhynulých divokých prasat ve Zlínské ... více - 13. červen 2017:
SZIF přijal přes 30 tisíc Jednotných žádostí 2017
Státní zemědělský intervenční fond přináší s ... více
Jana Brázdilová, 29. září 2010
V potravinářství brali nejvíce lihovarníci
V potravinářství brali nejvíce lihovarníci
Nejlépe placeným odvětvím v potravinářství byla v prvním pololetí destilace a míchání lihovin s průměrnou měsíční mzdou 35 184 korun. Naopak nejméně brali zaměstnanci v podnicích zpracovávajících ryby, korýše a měkkýše, kde byl průměr 10 413 korun. Uvedl to server Týden.cz s odkazem na časopis Potravinář.
Přibík Oldřich (28.9.2010)
Ve srovnání s prvním pololetím minulého roku největší procentní nárůst zaznamenalo odvětví výroby průmyslových krmiv pro hospodářská zvířata, výroby mlýnských výrobků a výroby koření a aromatických výtažků. Nejvíce si naopak pohoršili zaměstnanci ve zpracování a konzervování ryb a výrobě olejů.
Průměrná mzda v potravinářství zahrnujícím 26 odvětví byla v pololetí 22 720 korun, to je o 415 korun méně, než byla podle ČSÚ celorepubliková průměrná mzda.
Mezi odvětví, kde výše měsíčního platu překonala hranici 30 000 korun, patřila ještě výroba nealko nápojů (31 597 korun), výroba piva (31 143 korun) a zpracování čaje a kávy (30 821 korun).
Přibík Oldřich (28.9.2010)
Hodnocení
=> průměr 572