- Agrární komora ČR
- APIC-AK
- Asociace soukromých zemědělců
- Český statistický úřad
- Evropská unie
- Min. pro místní rozvoj
- Min. zemědělství
- Min. životního prostředí
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Registr poradců Mze
- Sbírka zákonů
- Státní správa
- Státní zem. interv. fond
- ÚHÚL
- Vláda ČR
- Zemědělský svaz
- Zlínský kraj
- 12. září 2017:
Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč
Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých ... více - 31. červenec 2017:
Zpráva SVS k výskytu moru prasat k 31.7.
"Počet nalezených uhynulých divokých prasat ve Zlínské ... více - 13. červen 2017:
SZIF přijal přes 30 tisíc Jednotných žádostí 2017
Státní zemědělský intervenční fond přináší s ... více
Propagace regionálních výrobků Zlínského kraje
Agrární komora Zlínského kraje si ve svém ročním plánu dala za úkol pokračovat v propagaci českých potravin druhým ročníkem soutěže „Perla Zlínska“. Zaměřila se ještě více úžeji na propagaci regionálních výrobků, které mají právo nést označení „Perla Zlínska“. Z prvního ročníku tak známe 35 výrobků, které byly takto ohodnoceny.
Do soutěže II. ročníku se mohou zapojit všichni zpracovatelé základních potravin masa a masných výrobků, pečiva a pekárenských výrobků a výrobci mléka a mléčných výrobků ze Zlínského kraje. Podmínky přihlášení jsou uvedeny na internetových stránkách
www.kis-zvzk.cz a www.kr-zlinsky.cz
Pro ohodnocení každého přihlášeného výrobku jsou stanovena přísná hodnotící kriteria, která budou posuzována hodnotitelskou komisí sestavenou z řad odborníků, ale i laické veřejnosti.
AKZK při přípravě této soutěže velmi dobře spolupracuje s Krajským úřadem Zlínského kraje a Univerzitou Tomáše Bati Zlín - Technologickou fakultou (sekce potravináři).
Vlastní vyhodnocení oceněných regionálních výrobků proběhne 16.června 2007 v
KD Elektra v Luhačovicích za účasti ministra zemědělství ČR a hejtmana ZK.
Letošní ročník jsme ještě rozšířili o vzdělávací seminář, který je zaměřen na zpracovatele mléka a to ať kravského, ovčího ale i kozího. Na tomto semináři budou účastníkům poskytnuty odborné informace, výrobní postupy ve zpracování mléčných kysaných výrobků a sýrů, ale budou mít možnost vidět praktické ukázky, dále pak možnosti jak čerpat prostředky z fondů EU. Seminář proběhne koncem měsíce května a pozvánka bude zveřejněna na webové adrese www.kis-zvzk.cz
Zpracovala: Jana Brázdilová, ředitelka AKZK