Odkazy
- Agrární komora ČR
- APIC-AK
- Asociace soukromých zemědělců
- Český statistický úřad
- Evropská unie
- Min. pro místní rozvoj
- Min. zemědělství
- Min. životního prostředí
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Registr poradců Mze
- Sbírka zákonů
- Státní správa
- Státní zem. interv. fond
- ÚHÚL
- Vláda ČR
- Zemědělský svaz
- Zlínský kraj
Aktuality
- 12. září 2017:
Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč
Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých ... více - 31. červenec 2017:
Zpráva SVS k výskytu moru prasat k 31.7.
"Počet nalezených uhynulých divokých prasat ve Zlínské ... více - 13. červen 2017:
SZIF přijal přes 30 tisíc Jednotných žádostí 2017
Státní zemědělský intervenční fond přináší s ... více
Jana Brázdilová, 15. listopad 2010
Čerstvé sýry z podhůří Beskyd
Čerstvé sýry z podhůří Beskyd
Farma –ZPZ s. r. o., z Valašské Bystřice se už sedmnáct let specializuje na produkci mléka.
V současné době obhospodařuje přibližně 220 ha luk a pastvin v podhorské oblasti Beskyd a chová kolem 200 kusů skotu, z toho sto krav. Jako první ve Zlínském kraji zprovoznila v červenci letošního roku vlastní minimlékárnu. V současnosti vyrábí čerstvé přírodní sýry, polotvrdé přírodní sýry, pařené sýry, tvaroh tučný a čerstvé selské mléko, celkem asi 15 druhů výrobků různě ochucených a nasolených. Všechny sýry jsou vakuově baleny, takže se jejich trvanlivost výrazně prodlužuje až na 14 dnů u čerstvých a na tři týdny u polotvrdých. K dostání jsou přímo na farmě nebo v okolních obchodech, lze si je objednat i přes internet. Poloautomatickém zařízení Polyfood tak měsíčně zpracuje přibližně 10 000 litrů kravského mléka.