Portál KIS

Anketa
Zaslouží si zemědělci daňovou úlevu v podobě tzv. zelené nafty, tak jako většina zemí v EU?
Hlasovalo 35140 lidí


Josef Radílek, 21. březen 2007
Kvalitní hovězí maso z Valašska

Nakupujte chytře, nakupujte dobře, nakupujte kvalitně

Je skutečně zcela zásadní rozdíl mezi výživovou a kulinářskou hodnotou hovězího masa získaného z mladých kusů cíleně chovaných masných plemen skotu od kategorií ostatních. Jedním z těchto masných plemen je plemeno PIEMONTESE, které vděčí za své jméno oblasti svého původu – Piemonte (Itálie) a je nejvýznamnějším a nejušlechtilejším italským hovězím plemenem. Produkuje velmi hodnotné maso, které díky masné výtěžnosti a nízkému obsahu podílu tuku patří do nejvyšších kategorií hodnocení EUROP.Významný podíl masného výtěžku tvoří prvotřídní maso, podkožní tuk se prakticky nevytváří, maso je libové, jemné a chutné s mimořádně nízkou úrovní cholesterolu (48,5 mg na 100 g masa).Proti vepřovému masu má vyšší obsah – železa, zinku, selenu, kyseliny listové a vitamínu B12. 

To vše je ceněno skutečnými znalci a výživovými specialisty u nás i ve světě.

V harmonii s přírodou – při chovu i při zpracování

Protože pro firmu CARNEX znamenají tradiční hodnoty skutečně podstatný závazek ke svým zákazníkům, je pro zpracování použito pouze kusů PIEMONTESE chovaných v čistém prostředí chráněné krajinné oblasti na pastvinách a kopcích  Beskyd v okolí Francovy Lhoty. 

Křehkost masa – není pouze pro gurmány aneb trvanlivost bez chemie

Křehkosti masa je dosaženo pouze pomocí tradičních, dnes u mnoha jiných kategorií hovězího masa vynechávaných postupů a bohužel nahrazovaných např. postupy využívajících chemických přídatných látek. Firma CARNEX při zrání masa PIEMONTESE použitím postupů odvěšení a zrání získává a svým zákazníkům nabízí produkt vynikajících senzorických a kulinářských vlastností, zejména s vynikající křehkostí zaručující, že konzument po tepelné úpravě získává měkké, pro konzumaci přitažlivé maso či pokrm. 

Trvanlivost – díky minimalizaci potenciálního stresu chovaných zvířat a dále poctivého dodržování tradičních postupů ošetření a zrání masa je v úvodních fázích zrání ve zpracovávaném mase dostatek přirozených látek ze kterých se při následných fázích přirozeně vytvoří látky díky kterým je nejen dosaženo zmíněné křehkosti masa, ale zároveň působí jako ochrana masa před rozvojem kažení. Aby zákazník obdržel skutečně kvalitní výrobek, bez rizika znehodnocení všech uvedených a pracně získaných vlastností, firma CARNEX  jej chrání použitím vakuového balení, které eliminuje nežádoucí oxidativní změny. Dosahovaná údržnost masa je pak v řádu několika týdnů ( viz etiketa výrobku ). To vše bez použití přídatných chemických látek.

Kontrola kvality a zdravotní nezávadnosti, úroveň prostředí výroby

Firma CARNEX přistupuje ke kontrole zabezpečení kvality, zdravotní nezávadnosti a úrovni prostředí výroby velmi vážně. Výrobky i  výrobní prostředí je pod pravidelnou veterinárně – hygienickou kontrolou, prostředí i výrobky jsou kontrolována akreditovanou laboratoří pro vyšetřování potravin. Díky tomu, jako ohodnocení  úrovně systému a hygienických podmínek výroby a výrobků  je firma držitelem následujících certifikátů od akreditovaných organizací: 

Firma CARNEX je držitel certifikátu systému HACCP. Výrobky firmy CARNEX  získaly například tato ocenění:   Značka KLASA , Perla Zlínska

                                                                                          


Přiložené dokumenty:
Piemont a recepty
Hodnocení => průměr 451
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář