- Agrární komora ČR
- APIC-AK
- Asociace soukromých zemědělců
- Český statistický úřad
- Evropská unie
- Min. pro místní rozvoj
- Min. zemědělství
- Min. životního prostředí
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Registr poradců Mze
- Sbírka zákonů
- Státní správa
- Státní zem. interv. fond
- ÚHÚL
- Vláda ČR
- Zemědělský svaz
- Zlínský kraj
- 12. září 2017:
Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč
Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých ... více - 31. červenec 2017:
Zpráva SVS k výskytu moru prasat k 31.7.
"Počet nalezených uhynulých divokých prasat ve Zlínské ... více - 13. červen 2017:
SZIF přijal přes 30 tisíc Jednotných žádostí 2017
Státní zemědělský intervenční fond přináší s ... více
Regionální potravina 2014
Informace k soutěži "Regionální potravina"
Vážení,
dovolte nám, abychom Vás informovali, že i v letošním roce Ministerstvo zemědělství vyhlásilo celostátní soutěž s názvem Regionální potravina. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy (max. 250 zaměstnanců) a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, udělit značku Regionální potravina.
Soutěžit mohou potravinářské výrobky v těchto kategoriích:
1. masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas
2. masné výrobky trvanlivé
3. sýry včetně tvarohu
4. mléčné výrobky ostatní
5. pekařské výrobky, včetně těstovin
6. cukrářské výrobky, včetně cukrovinek
7. alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznů révy vinné
8. ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
9. ostatní (med, lahůdkářské výrobky apod.)
Na území Zlínského kraje bude tuto soutěž opět organizovat Agrární komora Zlín. Výrobci potravin, kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území Zlínského kraje a je nejméně ze 70% vyroben z tuzemských surovin, mohou své výrobky přihlašovat do soutěže
Regionální potravina Zlínského kraje od 6. 5. 2014 do 30. 5. 2014.
Oceněné výrobky a jejich producenti, kromě možnosti využívat značku Regionální potravina Zlínského kraje, získají zdarma i značnou mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích.
Slavnostní předání certifikátů o udělení značky proběhne u příležitosti Krajských dožínek Zlínského kraje dne 23. 8. 2014 na Velkém náměstí v Kroměříži.
Termín zasedání hodnotitelské komise je 5. 6. 20104 ve Zlíně - Technologická fakulta , Růmy 4046, Zlín. Vzorky je možné dodávat již od 4. června v termínu od 7.30 do 17 hodin
Věříme, že využijete možnost zúčastnit se soutěže a prokázat tak kvalitu Vašich výrobků a upozornit spotřebitele na Vaše kvalitní produkty.
Za organizátory soutěže:
Ing. Jana Brázdilová, AK Zlín
Metodika RP ZK 2014 | |
Přihláška a obecné podmínky |