Portál KIS

Anketa
Zaslouží si zemědělci daňovou úlevu v podobě tzv. zelené nafty, tak jako většina zemí v EU?
Hlasovalo 35103 lidí


Jana Brázdilová, 6. květen 2014
Regionální potravina 2014

Informace k soutěži "Regionální potravina"

 

Vážení,

dovolte nám, abychom Vás informovali, že i v letošním roce Ministerstvo zemědělství vyhlásilo celostátní soutěž s názvem Regionální potravina. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy (max. 250 zaměstnanců) a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, udělit značku Regionální potravina.

Soutěžit mohou potravinářské výrobky v těchto kategoriích:

1. masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas

2. masné výrobky trvanlivé

3. sýry včetně tvarohu

4. mléčné výrobky ostatní

5. pekařské výrobky, včetně těstovin

6. cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

7. alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznů révy vinné

8. ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

9. ostatní (med, lahůdkářské výrobky apod.)

 

Na území Zlínského kraje bude tuto soutěž opět organizovat Agrární komora Zlín. Výrobci potravin, kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území Zlínského kraje a je nejméně ze 70% vyroben z tuzemských surovin, mohou své výrobky přihlašovat do soutěže

 

Regionální potravina Zlínského kraje  od 6. 5. 2014 do 30. 5. 2014.

 

Oceněné výrobky a jejich producenti, kromě možnosti využívat značku Regionální potravina Zlínského kraje, získají zdarma i značnou mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích.

 

Slavnostní předání certifikátů o udělení značky proběhne u příležitosti Krajských dožínek Zlínského kraje  dne  23. 8. 2014 na Velkém náměstí v Kroměříži.

 

Termín zasedání hodnotitelské komise je 5. 6. 20104 ve Zlíně - Technologická fakulta , Růmy 4046, Zlín. Vzorky je možné dodávat již od  4. června v termínu od 7.30 do 17 hodin

 

Věříme, že využijete možnost zúčastnit se soutěže a prokázat tak kvalitu Vašich výrobků a upozornit spotřebitele na Vaše kvalitní produkty.

 

Za organizátory soutěže:

Ing. Jana Brázdilová, AK Zlín

 


Přiložené dokumenty:
Metodika RP ZK 2014
Přihláška a obecné podmínky
Hodnocení => průměr 444
Autor Nadpis Datum
Youngkwon    psCwGMfYgDxRmMJTz 01:12 18. červen 2012