- Agrární komora ČR
- APIC-AK
- Asociace soukromých zemědělců
- Český statistický úřad
- Evropská unie
- Min. pro místní rozvoj
- Min. zemědělství
- Min. životního prostředí
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Registr poradců Mze
- Sbírka zákonů
- Státní správa
- Státní zem. interv. fond
- ÚHÚL
- Vláda ČR
- Zemědělský svaz
- Zlínský kraj
- 12. září 2017:
Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč
Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých ... více - 31. červenec 2017:
Zpráva SVS k výskytu moru prasat k 31.7.
"Počet nalezených uhynulých divokých prasat ve Zlínské ... více - 13. červen 2017:
SZIF přijal přes 30 tisíc Jednotných žádostí 2017
Státní zemědělský intervenční fond přináší s ... více
Václav Klaus přijal zástupce agrární komory
Václav Klaus přijal zástupce agrární komory
Celkem čtyřem bodům se zhruba hodinu věnovali zástupci agrární komory během dnešního přijetí prezidentem republiky Václavem Klausem.“Pana prezidenta jsme informovali o připravovaných akcích proti některým supermarketům, pozvali jsme hlavu státu na Národní dožínky do Českých Budějovic(konají se každoročně na výstavě Země živitelka a letos to bude 25. srpna), na světový kongres Amerika –EU k dalšímu vývoji v zemědělství a na venkově(koná se v Praze od 15. do 17. října a poprvé je organizátorem nová země, jíž reprezentuje AKČR), čtvrtým bodem byla debyrokratizace národního programu Rozvoje venkova,“ uvedl po přijetí na Pražském hradě Jan Veleba, prezident Agrární komory ČR.
Spolu s ním byl prezidentem Klausem přijat k hodinové schůzce i Oldřich Reinbergr, viceprezident AKČR, který jako ředitel prvního českého lihovaru na biolíh z cukrové řepy v Dobrovici předal symbolicky Václavu Klausovi miniaturu nákladního auta s cisternou na bioetanol. Oba zástupci agrární komory se shodli na tom, že jsou zejména spokojeni s chápavým postojem hlavy státu pokud jde o chování některých řetězců.“Pan prezident navrhl určitý způsob podpory regionálních potravin a jejich větší zviditelňování,“ uvedl Jan Veleba. Právě na toto téma bude ve středu tisková konference v sídle agrární komory v Praze, (od půl dvanácté)kde se již představí tři regiony, které pořádají soutěže o nejlepší regionální potraviny a ty potom získávají regionální logo kvality.
Autor: Eugenie Línková, AKČR