Portál KIS

Anketa
Zaslouží si zemědělci daňovou úlevu v podobě tzv. zelené nafty, tak jako většina zemí v EU?
Hlasovalo 35102 lidí


Jana Brázdilová, 19. březen 2008
Vítězové Salimy představili své dobroty
Valašsaké frgály a mléčné biovýrobky, které zvítězily v prestižní soutěži Salima, představili výrobci během setkání potravinářských expertů v Baťově vile ve Zlíně. Odborníci během své schůzky projednali i zásadní změny v regionální soutěži Perla Zlínska.


Mezinárodní potravinářské soutěže Salima se na začátku března zúčastnilo v Brně pět regionálních výrobců.“Ze Zlínského kraje vyly ohodnoceny dva nejlepší výrobky, valašské frgály a bio kysané nápoje“ informovala ředitelka OAK Zlín Jana Brázdilová.


Výrobci byli na vítězství prestižní soutěže Salima náležitě hrdí. „Vyhrálo celkem pět druhů našich frgálů, hruškový tvarohový, makový povidlový a meruňkový. Všechny druhy, které jsme do Brna přivezli“ vyjmenovala obletované dobroty Jana Kasalová z Pekařství Valašské frgály Velké Karlovice.


Mlékaři představili i další vítězný výrobek z Brna, Bio kysaný nápoj s příchutí jahoda. „Všechno, co se kolem něj děje, je bio. Vše je přísně střeženo a hlídáno,“ sdělila jednatelka společnosti Mlékárna Valašské Meziříčí Jana Novotná.


Kromě mezinárodní Salimy se letos řada výrobců potravin zúčastní i regionální Perly Zlínska. „Letos se bude soutěž stěhovat z Luhačovic do Kroměříže. Uskuteční se 30. srpna během krajských dožínek. Asi dojde k udělení méně Perel než v minulých ročnících,“ představil novinky předseda OAK Petr Slovák
(Zlínský deník, may)


Hodnocení => průměr 445
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář