- Agrární komora ČR
- APIC-AK
- Asociace soukromých zemědělců
- Český statistický úřad
- Evropská unie
- Min. pro místní rozvoj
- Min. zemědělství
- Min. životního prostředí
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Registr poradců Mze
- Sbírka zákonů
- Státní správa
- Státní zem. interv. fond
- ÚHÚL
- Vláda ČR
- Zemědělský svaz
- Zlínský kraj
- 12. září 2017:
Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč
Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých ... více - 31. červenec 2017:
Zpráva SVS k výskytu moru prasat k 31.7.
"Počet nalezených uhynulých divokých prasat ve Zlínské ... více - 13. červen 2017:
SZIF přijal přes 30 tisíc Jednotných žádostí 2017
Státní zemědělský intervenční fond přináší s ... více
Seznamte se s pekárnou v Přílepích
Přílepská pekárna se od jiných odlišuje také kulturou prodeje - prodavačky v krojích, stará pokladna i kávovar mají podle Obraze připomínat tradiční prodejny v Bavorsku.
Pekárna v Přílepech je otevřená přibližně rok a za tu dobu si získala stovky stálých zákazníků. Pod ruce pekařů přitom může nahlédnout kdokoliv. Pekařství s velkými okny totiž stojí hned u hlavní cesty v obci. "Chtěli jsem, aby zákazník přímo viděl výrobu, aby se seznámil s tím, jak to funguje, jak se co dělá," poznamenal vedoucí.
V závislosti na dni v týdnu pekaři denně upečou 2000 až 5000 kusů pečiva a asi 150 druhů. Kromě běžného pečiva (chleba a rohlíků) zákazníkům nabízejí frgály, jemné máslové koláče, celozrnné a speciální pečivo a výrobky z třeného těsta. Podle Obraze se ale sortiment ještě neustálil, druhy se stále mění.
"V receptech jde hlavně o nápad odlišit se od ostatních. Často to funguje tak, že někdo dostane nápad, upečeme to, ochutnáme a případně odsouhlasíme, že tohle by mohlo být pro naše zákazníky zajímavé, a začneme to prodávat," uvedl Obraz.
Trendy v pekařství se prý prakticky nemění. Každá pekárna podle Obraze musí stále nabízet základní pečivo - chleba, rohlíky, koláče, vánočky. "Je to konstantní. Vždy ale musíte nabídnout něco navíc, něco pro náročnějšího zákazníka," uvedl. Nově by se v sortimentu pekárny měly objevit typické francouzské koláče ze slaného těsta s náplní slanou či sladkou. "Není to sortiment, který nás uživí. Je to na zpestření nabídky pro zákazníka," dodal šéf pekárny.
Přílepská pekárna nedávno otevřela novou prodejnu ve Zlíně, expandovat chce také například do Holešova a Kroměříže. V blízké budoucnosti hodlá začít rozvážet pečivo seniorům přímo do domu.